Despre mine


Salut! Eu sunt Paulian Prăjitură, sunt din Constanța, și numele meu este cât se poate de real, de dulce și de amuzant.

Si cat se poate de real este si faptul ca am luat o minunatie de virus si mi-am pierdut conturile de FB si insta, conturi la care am lucrat multi ani si pe care impartaseam cu prietenii si cu toti iubitorii de frumos fotografiile realizate de mine. Am pus mai jos link-urile catre noile conturi unde ma puteti gasi.

Fotografia de peisaj a fost prima mea dragoste, primul gen de fotografie care m-a pasionat când am luat un aparat în mână.

Prin 2004-2005 aveam prea mult timp liber și am decis să caut în mod activ un hobby. Am găsit fotografia.

Am început cu fotografia de peisaj pentru că sunt un introvertit și asta nu presupunea să vorbesc cu oameni.

Îmi aduc aminte și acum cum în primul an eram “fotograf teoretician” pentru că învățam cum să folosesc aparatul foto și noțiunile de bază tehnice și de compoziție fără să am un aparat foto. Căutam informații peste tot, mă uitam la fotografii pe net, apoi umblam zile întregi pe coclauri pentru o fotografie. Au fost vremuri faine. Cred că oricine este cu adevarat pasionat de ceva înțelege ce spun. Mi-am dat seama totodată că nu simt aceeași pasiune și pentru meseria pe care o practicam până atunci.

Începînd din 2009 s-a produs inimaginabilul și mi-am încheiat definitiv socotelile cu cariera anterioară pentru a deveni fotograf full-time.  De atunci sunt ceea ce se numește fotograf profesionist. În sensul că fotografia este singura responsabilă pentru a-mi asigura traiul.

Mulți ani nu am mai avut timp și pentru fotografii de peisaj, însă de prin 2017 mi-a revenit dorul de colindat țara, de descoperit zone faine, de petrecut timp în natură. Și așa a renăscut prima dragoste – fotografia de peisaj.

Paulian.ro  a fost primul meu site de fotografie. Prima iterație a apărut în 2006 cred, și a existat până în 2012. Acum, în 2021 m-am decis să îl readuc la viață pentru a celebra acest gen de fotografie. Pentru a inspira pe alții aflați la început de drum, pentru a arăta privitorilor ce planetă frumoasă avem. Atât cât pot eu.


Instagram          YouTube          Facebook


În urmă cu un an am început un proiect nou și foarte provocator pentru introvertitul de mine – un canal de Youtube. Am filmat primele clipuri în urmă cu 2 ani și a fost nevoie de aproximativ 2 luni doar să mă pot uita la mine vorbind. Apoi încă 10 luni până să îmi fac curaj să și montez și să public un clip. Aș aprecia maxim suportul tău dacă îți place ce vezi acolo.