Dolomiti, 23-29 septembrie 2023


Dolomitii sunt muntii copilariei mele. Nu, nu va grabiti sa credeti ca am copilarit alergand descult pe pasunile din Alpii Italieni. Chiar departe de mine aceasta copilarie. Insa atunci cand eram mic si ma gandeam la munti in imaginatia mea apareau niste masive mari stancoase foarte inalte, cu forme bine definite ce se inalta abrupt din poieni… Adica exact asa cum sunt Dolomitii.

Am ajuns aici prima data in toamna lui 2018 si m-am indragostit iremediabil de aceste locuri. Poate stiti senzatia – mergi intr-un concediu intr-un loc frumos si primul gand cand revii este ca urmatorul concediu sa fie fix in acelasi loc 🙂

Era de neinchipuit pentru mine  sa nu revin in Muntii Dolomiti cu o tura foto.

Inscrie-te

Cat am stat eu acolo am descoperit o gramada de locuri numai bune de fotografiat, dar am si lasat multe zone nedescoperite.  Trecand de la super-instagramabilul Lago di Braes si pana la faimoasele Tre Cime di Lavaredo, muntii Dolomiti sunt plini de oportunitati fotografice.

Pe scurt despre tura foto

Taxa de participare este de 1150 de euro și include costurile de cazare pentru 6 nopti in 2 locatii diferite si transportul local(masina+combustibil). Tura foto este limitata la 7 participanti…. Vom sta in apartamente sau pensiuni. Pentru ca vreau ca seara sa nu ne retragem fiecare in camera lui de hotel. Vreau sa stam sa bem o bere, sa discutam pe marginea imaginilor obtinute in ziua respectiva, sa editam, sa invatam unii de la altii, sa ne distram. Pentru ca asa se fac amintirile si se leaga prieteniile. Mesele le vom lua fie in casa – ne autogospodarim cumva, fie iesim la restaurante sau mancam pe la refugii sus pe munte.

Tura foto se adresează tuturor celor pasionați de fotografia de peisaj și călătorie indiferent de gradul de cunoștințe pe care le aveți sau credeți că le aveți. Începătorii sunt bineveniți și încurajați chiar. Vârsta minimă de participare este de 18 ani. Vom face drumetii zilnic ce ne vor duce in locuri minunate. Nu vor fi grele, dar trebuie sa veniti pregatiti sa stam pe teren ceva timp si cu echipament adecvat pentru sezon si munte.

Puteți veni și cu însoțitori nefotografi – e chiar recomandat – pentru că zona este minunată si nu cred ca se va plictisi cineva in acest timp….

Vremea este capricioasa, ne asteptam inclusiv la ploi si temperaturi joase pe sus, poate cine stie si un pic de zapada….

Pe larg despre tura foto

Prețul turei foto este de 1150 de euro de persoană (cine a participat in trecut la o alta tura cu mine beneficiaza de un discount de 50 de euro) și include:

 • cazare 6 nopți în apartamente sau pensiuni
 • transportul local cu masini inchiriate si combustibil
 • îndrumare fotografică și ghidaj în zonă asigurate de mine
 • sesiune de critică și de editare foto

Nu este inclus:

 • transportul pana in Cortina d;Ampezzo (undeva intre 150-250 de euro de persoana dus-intors din Buc) – biletele se achizitioneaza pe cont propriu odata ce este format grupul. Incercam sa gasim solutii optime pentru toata lumea.
 • mesele si bauturile (in functie de cat mancam in oras si  cat in casa estimez undeva intre 200-250 de euro pe persoana)
 • telecabinele locale pana in unele spoturi (probabil nu mai mult de 100 de euro)
 • asigurarea de calatorie

Pentru înscriere se achită un avans de 650 de euro, restul sumei se achita  pana maximum pe 10.08.2023

Avansul se returneaza in cazul (sper eu improbabil) in care tura foto se anuleaza din motive ce nu tin de organizator (nu se strange numarul minim de 3 participanti, pandemia revine in forta, razboi, etc) sau daca retragerea participarii la tura este anuntata cu mai mult de 90 de zile inainte de data de inceput a turei si  este gasit un inlocuitor.

Tura foto se va desfășura între 23-29 septembrie 2023 în Muntii Dolomiti, Italia

Nu vreau sa facem un program strict, va trebui sa decidem zilnic inotro o luam in functie de vreme si de oboseala, dar aveti mai jos un program aproximativ:

 • Ziua 1 – luni 23 septembrie – ne cazam in Corina d’Ampezzo. Apoi ne cunoastem, ne luam ceva provizii si iesim la un apus rapid in zona daca mai e timp.
 • Zilele 2-6 – in fiecare dimineata vom fotografia rasaritul, apoi revenim pentru un brunch si dupa pranz iesim din nou la drumetie si la fotografiat apusul. In a 4-a zi schimbam zona unde suntem cazati (ne mutam pe langa Ortisei) pentru a fi mai aproape de alte puncte de interes
 • vom fotografia la Passo Giau, Passo Gardena, Lago di Braes, Cinque Torri, Tre Cime di Lavaredo, Seceda,  Alpe di Siusi, Santa Maddalena church, dar astea sunt doar locuri aproximative, vremea ne va ghida mai bine odata ajunsi acolo.
 • intr-una din zile facem o mica critica pe fotografiile fiecarui participant, ne dam cu totii cu parerea ca sa ne ajutam unii pe altii sa evoluam. Oricine dorește să participe la sesiunea de critică este rugat să îmi trimită înainte de tură maximum 5 fotografii din portofoliul propriu pe marginea carora să discutăm
 • seara editam impreuna sau separat sau doar bem si mancam in functie de oboseala
 • ziua 7 – vineri 29 septembrie plecam spre casa cu cardurile pline de fotografii si cu amintiri faine.

Pe tot parcursul turei foto vă stau la dispoziție și vă răspund la orice întrebare legată de editare, tehnică sau compoziție fotografică, etc.

 

Echipament recomandat si/sau obligatoriu:

 • aparat foto dslr sau mirorless, obiective wide, normal și tele.
 • trepied, baterii, carduri
 • dronele sunt binevenite doar dacă reușim să nu le lovim între ele sau cu orice alt obiect sau participant
 • laptop cu LR și PS – opțional
 • haine adecvate condițiilor meteo și drumețiilor montane (straturi, polar, hard-shell, etc)
 • bocanci rezistenți la apa
 • frontală sau lanterna

O lista mai in detaliu va voi trimite odata cu inscrierea la tura.

Locurile sunt limitate la 7 participanti.  Nu stați prea mult pe gânduri. O să fie fain!!!

Pentru înscrieri – folosiți acest formular sau 0723314326

 


Înscrie-te