Dumești, 14-17 octombrie 2021


În toamna asta revenim la Dumești

În toamna lui 2019 am descoperit Munții Apuseni și am ajuns să fac fotografii în zonă pentru prima dată. Am fost fascinat de aceste locuri și într-un an am reușit să ajung acolo de 4 ori în ciuda distanței considerabile față de Constanța mea…
Dumești este – cum îl numea extrem de inspirat cineva – Raiul fotografilor începători. De ce? Pentru că într-un singur loc relativ mic ca întindere poți găsi extrem de multe compoziții. Pentru că natura și mâna omului au reușit să lucreze împreună și să creeze un peisaj de vis.
În călătoriile mele pe acolo am descoperit si alte locuri numai bune de fotografiat.

În primăvara acesta este locul unde am organizat prima mea tură foto și a fost extraordinară. Ne-am intors cu poze faine, dar și cu loc de mai bine. Ne-a rămas gândul la mâncarea super-bună, la oamenii frumoși la suflet, la faptul că era mai potrivită o tura de 3 zile în loc de 2 :). Și iată că revenim și toamna. Pentru că – evident – toamna nu e ca primăvara. Sau invers.

Înscrie-te

[/caption]

Costul turei foto

Taxa de participare este de 700 de lei și include, pe lângă ghidajul fotografic, costurile de cazare cu mic dejun la o pensiune unde ne-am simțit bine de fiecare dată.

Cine poate participa?

Tura foto se adresează tuturor celor pasionați de fotografia de peisaj și călătorie indiferent de gradul de cunoștințe pe care le aveți sau credeți că le aveți. Începătorii sunt bineveniți și încurajați chiar. Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Pe parcursul turei foto vom face plimbări ușoare prin zona de deal, o drumeție de circa 9 km cu 300m diferență de nivel, dar nu este nimic deosebit (în afară de peisajele unde ne va purta acest drum). Pentru una din zile vom avea nevoie de mașini cu garda un pic mai înaltă, drumul de acces este ok, dar nu e potrivit pentru chiar orice tip de mașină.

Puteți veni și cu însoțitori nefotografi – e chiar recomandat – pentru că zona este minunată, costul este același pentru toată lumea, nu facem discriminări.

Tura foto se va desfășura între 14-17 octombrie 2021 în locații din jurul comunei Sălciua, jud Alba.

 • Joi 14 octombrie – ne vom întâlni la pensiune și ne vom caza. Locația o voi comunica ulterior tuturor participanților. Ne cunoaștem , mâncăm ceva, bem ceva, facem planul pentru zilele ce urmează.
 • vineri, sâmbătă și duminică –  dimineața vom fotografia la Dumești și într-una din zile poate ajungem să vizităm Biserica scufundată de la Geamăna.  Apoi micul dejun, o sesiune de critică fotografică* și ceva editare
 • Vineri și sâmbătă –  după prânz vom pleca să explorăm Rimetea și rezervația Scărița-Belioara
 • duminică după sesiunea de răsărit o luăm încet sau repede spre case, bine-înțeles – după micul dejun și după ce ne pupăm de la distanță (deh, epoca covid)

Pe tot parcursul turei foto (cu excepția perioadelor de somn vă rog) vă stau la dispoziție și vă răspund la orice întrebare legată de editare, tehnică sau compoziție fotografică, etc.

*oricine dorește să participe la sesiunea de critică este rugat să îmi trimită înainte de tură maximum 5 fotografii din portofoliul propriu pe care să le discutăm

Prețul turei foto este de 700 de lei de persoană și include:

 • cazare 3 nopți în cameră cu baie proprie,
 • micul dejun
 • îndrumare fotografică și ghidaj în zonă asigurate de mine și de  Raluca
 • sesiune de critică și de editare foto

Ce nu include – mesele în afară de micul dejun, transportul, berea și afinata de seara – care sunt aproape obligatorii. Pentru transport local vom încerca să ne grupăm la fața locului în funcție de mașini și disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a împărți mașina cu alți participanți.

Pentru înscriere se achită un avans de 300 de lei, în cazul în care nu mai puteți ajunge avansul se returnează dacă locul se ocupă de către altă persoană.

Echipament recomandat:

 • aparat foto dslr sau mirorless, obiective wide, normal și tele.  Neapărat un teleobiectiv – cu acesta am tras 70% din cadrele din zonă
 • trepied, baterii, carduri
 • dronele sunt binevenite si chiar recomandate. Dacă reușim să nu le lovim între ele sau cu orice alt obiect sau participant ar fi super
 • laptop cu LR și PS – opțional
 • haine adecvate condițiilor meteo (inclusiv pelerina de ploaie) și drumețiilor – dimineața la prima oră e posibil să fie spre 0  grade, după răsărit se încălzește destul de repede, bocanci – eventual rezistenți la apa (dimneața este mare posibilitatea să ne udam de la iarba înaltă)
 • frontală – în caz că ne prinde întunericul pe undeva
 • cizme – dimineata la Dumesti s-ar putea sa fie cea mai buna optiune pentru a ne salva incaltamintea cealalta pentru restul zilei

Aș aprecia ca doritorii să mă contacteze până pe data de 05.10.2021 pentru a putea forma grupul. Nu stați prea mult pe gânduri. O să fie fain!!! Și locurile sunt limitate!

Pentru înscrieri – folosiți acest formular sau 0723314326