Dumești, 21-23 mai 2021


Toate locurile pentru această tură au fost ocupate. Vă mulțumesc tuturor pentru interes!!!

Ne vedem la următoarele!

Cu mare plăcere și emoție anunț prima mea tură foto de peisaj.

În 2019 am descoperit Munții Apuseni și am ajuns să fac fotografii în zonă pentru prima dată. Am fost fascinat de aceste locuri și într-un an am reușit să ajung acolo de 4 ori în ciuda distanței considerabile fața de Constanța mea…
Dumești este – cum îl numea extrem de inspirat cineva – Raiul fotografilor începatori. De ce? Pentru că într-un singur loc relativ mic ca întindere poți găsi extrem de multe compoziții. Pentru că natura și mâna omului au reușit să lucreze împreună și să creeze un peisaj de vis.
În călătoriile mele am descoperit și alte locuri faine din apropiere, locuri numai bune de fotografiat. Și acum e momentul potrivit pentru a împărtăși și cu voi aceste locuri.

Înscrie-te

[/caption]

Costul turei foto

Fiind prima tură foto organizată de mine nu vreau să mă îmbogațesc în urma ei (sper totuși să reușesc asta cu următoarele 🙂 ). Taxa de participare este de 300 de lei și include numai costurile de cazare cu mic dejun și o donație către Asociația Fotografi Hai-Hui, care de ceva vreme duce o frumoasă campanie de ajutorare a copiilor și bătrânilor din cătunele răsfirate prin munții Apuseni. Este încercarea mea de a da ceva înapoi acestor locuri și oamenilor de aici.

Cine poate participa?

Tura foto se adresează tuturor celor pasionați de fotografia de peisaj și călătorie indiferent de gradul de cunoștințe pe care le aveți sau credeți că le aveți. Începătorii sunt bineveniți și încurajați chiar. Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Pe parcursul turei foto vom face doar plimbări ușoare prin zonă de deal, condiția fizică nu trebuie să fie galactică. Pentru sâmbătă după-amiaza vom avea nevoie de mașini cu garda un pic mai înaltă, drumul de acces este ok, dar nu e potrivit pentru Ferrari sau Lamborghini. Cei ce vin cu astfel de vehicule vor fi repartizați în alte mașini dar totodată vor fi priviți de ceilalți cu multă invidie.

Puteți veni și cu însoțitori nefotografi – e chiar recomandat – pentru că zona este minunată, costul este același pentru toată lumea întrucât taxa de participare acoperă exclusiv cheltuielile cu cazarea și masa, eu nu voi percepe nicio taxa extra. Pentru că e prima tură, nu vă învățați așa, vă rog 🙂

Tura foto se va desfășura între 21-23 mai 2021 în locații din jurul comunei Sălciua, jud Alba.

 • Vineri 21 mai – ne vom întâlni între orele 15.00 – 16.30 la pensiune și ne vom caza. Locația o voi comunica ulterior tuturor participanților. Ne cunoaștem și apoi vom face o plimbare și fotografii la apus la Dumești. Recunoaștere și socializare
 • Sâmbătă 22 mai – vom încerca să surprindem răsăritul la Dumești. Dacă vom avea ceață și soare, va fi epic. Vă garantez. După micul dejun vom edita câteva fotografii împreună și vom face o sesiune de critică fotografică*, apoi vom pleca spre cătunele Bocșești și Zăpodie unde ne vom petrece după-amiaza și seara fotografiind casuțele răsfirate de acolo.
 • Duminică dimineața vom reveni la Dumești pentru ultima serie de fotografii, poate cu alte condiții meteo. Încercăm compoziții noi de data asta, nu ne repetăm.  Apoi micul dejun, ne lăudam fiecare cu ce a făcut și plecăm pe drumul nostru că așa e viața și tot ce e frumos are și un sfârșit.

Pe tot parcursul turei foto (cu excepția perioadelor de somn vă rog) vă stau la dispoziție și vă răspund la orice întrebare legată de editare, tehnică sau compoziție fotografică, etc.

*oricine dorește să participe la sesiunea de critică este rugat să îmi trimită înainte de tură maximum 5 fotografii din portofoliul propriu pe care să le discutăm

Prețul turei foto este de 300 de lei de persoană și include:

 • cazare 2 nopți în cameră dublă cu baie proprie (pentru cine preferă să stea singur în cameră costul este de  420 de lei)
 • micul dejun
 • o parte din sumă va fi donată către Asociația Fotografi Hai-Hui, pentru a fi folosită în campaniile desfășurate în Munții Apuseni
 • îndrumare fotografică și ghidaj în zonă asigurate de mine și de  Raluca
 • sesiune de critică și de editare foto

Ce nu include – mesele în afară de micul dejun, transportul, berea și afinata de seara – care sunt aproape obligatorii. Pentru transport local vom încerca să ne grupăm la fața locului în funcție de mașini și disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a împărți mașina cu alți participanți.

Pentru înscriere se achită un avans de 50%, în cazul în care nu mai puteți ajunge avansul se returnează dacă locul se ocupă de către altă persoană.

Echipament recomandat:

 • aparat foto dslr sau mirorless, obiective wide, normal și tele.  Neapărat un teleobiectiv – cu acesta am tras 70% din cadrele din zonă
 • trepied, baterii, carduri
 • dronele sunt binevenite doar dacă reușim să nu le lovim între ele sau cu orice alt obiect sau participant
 • laptop cu LR și PS – opțional
 • haine adecvate condițiilor meteo (inclusiv pelerina de ploaie) și drumețiilor – dimineața la prima oră e posibil să fie 5-10 grade, după răsărit se încălzește destul de repede, bocanci – eventual rezistenți la apa (dimneața este mare posibilitatea să ne udam de la iarba înaltă)
 • frontală – în caz că ne prinde întunericul pe undeva

Aș aprecia ca doritorii să mă contacteze până pe data de 14.05.2021 pentru a putea forma grupul și rezerva numărul necesar de camere. Știu că este puțin cam din scurt. Nu stați prea mult pe gânduri. O să fie fain!!! Și locurile sunt limitate!

Pentru înscrieri – folosiți acest formular sau 0723314326