Muntii Macin, 10-12 septembrie 2021


A doua tură foto organizată de mine

În ultimii ani am fost tot mai atras de munte, de drumeții, de mixul între efort și răsplata primită la finalul unui traseu sau când ajungi într-un loc cu un view impresionant. Însă Constanța este departe de munți. Poate cel mai departe din țară. Așa că am ajuns să explorez ce aveam mai pe lângă casă. Îmi aduceam aminte că acum aproape 12 ani am facut o sesiune foto unor clienți în zona de nord-vest a Dobrogei  și am văzut acolo ceva locuri care mi-au atras atenția – un copac fain la care am zăbovit ceva timp și am fotografiat, și niste … munți. E vorba de cei mai vechi și mai mici munți din România – Munții Măcin.  De atunci am făcut multe drumeții prin zonă, dar abia anul trecut am început să fac și ceva fotografii în timpul incursiunilor în munții Măcin. Eterna problemă – când ești în drumeție cu prietenii acest lucru de obicei se întâmplă ziua în amiaza mare și răbdarea lor pentru fotograful din tine are limite. Așa a venit ideea acestei ture foto. Este un peisaj care merită văzut și la orele potrivite, care merită explorat și fotografiat agale.

Cumva – accesibilitatea lui m-a facut întotdeauna să îl desconsider un pic. Credeam că numai locurile în care depui mult efort (financiar sau fizic) sunt propice pentru o astfel de inițiativă. Credeam că interesantă e doar Islanda sau locuri îndepărtate (a propos de Islanda – poate va urma și ceva pe acolo). Dar acum mi-a trecut.  Mi-am dat seama că aventura e posibilă și în Munții Măcin. Că se pot face fotografii minunate aici, că putem face drumeții frumoase pe munte și fără să depașim 467m altitudine :). Că putem să ne adunăm și să vorbim de pasiunea noastră și mai aproape de casă.

 

Înscrie-te

[/caption]

Costul turei foto

Taxa de participare este de 400 de lei.

Cine poate participa?

Tura foto se adresează tuturor celor pasionați de fotografia de peisaj și călătorie indiferent de gradul de cunoștințe pe care le aveți sau credeți că le aveți. Începătorii sunt bineveniți și încurajați chiar. Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Pe parcursul turei foto vom face o singură drumeție mai lungă, circa 9 km dus-întors, cu aproximativ 450m diferență de nivel. Pentru cine nu are repere – vă dau eu – impreuna cu un copil de 10 ani a durat 4 ore și jumătate în total.

Tura foto se va desfășura între 10-12 septembrie 2021 în locații din jurul localității Greci, jud Tulcea.

 • Vineri 10 septembrie – ne vom întâlni între orele 16.00 – 17.30 la pensiune și ne vom caza. Locația o voi comunica ulterior tuturor participanților – are o curte mare, loc de relaxare suficient. Ne cunoaștem și apoi vom face o plimbare și fotografii la apus la copacul bine-cunoscut. Poate rămânem mai mult și pentru ceva fotografii după lăsarea întunericului. Votăm. Asta e democrația, csf…. ncsf…
 • Sâmbătă 11 septembrie – vom încerca să surprindem răsăritul la Pietrele Mariei. Felul în care apariția luminii modeleaza peisajul este fascinant. După micul dejun vom edita câteva fotografii împreună și vom face o sesiune de critică fotografică*, apoi în jurul orei 14:30 vom pleca in drumeție spre Culmea Pricopanului unde ne vom petrece după-amiaza și seara. Vom coborî după lăsarea întunericului – deci ar fi ideal spre obligatoriu să aveți o frontală/lanternă la voi. Traseul nu este pe nicăieri periculos, dar trebuie sa veniți echipați ok pentru munte.
 • Duminică dimineața vom fotografia copacul solitar  si zona de lânga. Încercăm compoziții noi de data asta, nu ne repetăm.  Apoi micul dejun, ne lăudam fiecare cu ce a făcut și plecăm pe drumul nostru că așa e viața și tot ce e frumos are și un sfârșit.

Pe tot parcursul turei foto (cu excepția perioadelor de somn, vă rog) vă stau la dispoziție și vă răspund la orice întrebare legată de editare, tehnică sau compoziție fotografică, etc.

*oricine dorește să participe la sesiunea de critică este rugat să îmi trimită înainte de tură maximum 5 fotografii din portofoliul propriu pe care să le discutăm

Prețul turei foto este de 400 de lei de persoană și include:

 • cazare 2 nopți în cameră dublă cu baie proprie
 • îndrumare fotografică și ghidaj în zonă asigurate de mine și de  Raluca
 • sesiune de critică și de editare foto
 • bere din partea casei Prăjitură (cumpăr, nu fac – stați liniștiți)
 • taxa de acces în Parcul Național Munții Măcin

Ce nu include – mesele, transportul. Pentru transport local vom încerca să ne grupăm la fața locului în funcție de mașini și disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a împărți mașina cu alți participanți. Pentru mese – cazarea dispune de o bucătărie pe care o putem folosi, chiar și grătar dacă are cineva chef să facă (eu nu). De asemenea – putem comanda cina și micul dejun de la o firmă de catering din localitate sau putem mânca la un local în sat. Există și magazin alimentar acolo – deci de foame nu moare nimeni.

Pentru înscriere se achită un avans de 150 de lei în cazul în care nu mai puteți ajunge avansul se returnează dacă locul se ocupă de către altă persoană.

Echipament recomandat:

 • aparat foto dslr sau mirorless, obiective wide, normal și tele.
 • trepied, baterii, carduri
 • dronele sunt binevenite și chiar recomandate. Rugămintea este să nu le lovim între ele sau de vreun participant
 • laptop cu LR și PS – opțional
 • haine adecvate condițiilor meteo (inclusiv pelerina de ploaie) și drumețiilor. Pe Culmea Pricopanului nu există umbră – deci dacă e soare și cald neapărat șapcă, recipient de apă. Câteodată aici mai bate vântul. Tare. O foiță de vânt e ideală. Încalțări de drumeție pe munte – eventual rezistenți la apa
 • frontală sau lanternă – categoric ne prinde întunericul pe undeva
 • snacksuri

Aș aprecia ca doritorii să mă contacteze cât mai curând pentru a putea forma grupul.  Nu stați prea mult pe gânduri. O să fie fain!!! Locurile sunt limitate!

Pentru înscrieri – folosiți acest formular sau 0723314326